click sini atie happy:)

Wednesday, January 30, 2013

Review: Design Baju Nikah

Salam all...
Today review about my Nikah attire...
Nikah attire ni atie sangat la semangat ..
ambil latest design from Rizalman..
ubah-ubah ikut kesesuaian sendiri..
yang penting nak simple and cantik...

So Baju ni atie tempah pada KAK TINIS yang comel dr AZ BRIDAL di Johor
Kain Chiffon Silk, Linen and Lace..atie BELI sendiri..
Beading atie JAHIT sendiri..
Atie sangat sangat sangat suggest her because hasil tangan dia superb..
jahitan sangat kemas n buat baju dengan sangat cepat!!..^_^


She also dah jadi tailor tetap atie n suami
Baju konvo and baju maternity atie dia yg buat tauuuu..
tp tu review later okeh~~

Kain baju ni x meleret sebab atie nak pakai untuk event lain jugak..x ske meleret2 nih..^_^
Ni detailing :
Kain Chiffon & Linen & Cotton Lace atie beli sendiri di Jakel Johor
Price = RM300 (Murah sebab tgh offer..^_^)
Glossy effect Pearl Bead= 1 Packet RM25
Harga tempah RM350
Hah so baju ni harganya RM 675 sahaja..blnk2 sket mata..^_^
bahagian lace and pearl beads..atie bli 2 size pearl beads so that
i can mix n match so that nampak harmony  
Hatta Dolmat style elyana..^_^.....tgk baju elyana dlu terus jatuh cinta
siap nak buat nikah kaler tu tau pada asalnya..tp MIL kata buat la putih biar suci sket..^_^
full picture hasil baju nye..berombak2 kain..i like 
Selain effect berombak supaya duduk cantik n berdiri pun cantik kain tu....
i ske men menari pusing2 dengan kain itu..^_^
k x semenggah perangai..:P
K next update
sila tunggu yaaaa..^_^

20 comments:

  1. Vee: tq so much Vee..review to inspired people & promote tailor..^_^

    ReplyDelete
  2. oh my cantik sangat lagi pulak putih memang fav i <3

    ReplyDelete
  3. eh, murah La harge tempah! serious..! pasni nk sewakan pulak ye? hehehe

    Sya xtaw bk nikah nnti nk sewa or tempah. tp ad butik kt tmpt Sya offer wed package inc bj nikah skaLi. so skang tgh dilema lagik (eceh)

    ReplyDelete
  4. cha: i knew..putih cantik kan suci je..tp atie ni gelap pakai putih tenggelam..:P

    sya: hehe ramai jugak tanye dr atie reveal dlu kt fesbuk...huhu tp suami x benarkan..he said special for our meaningful day..nak puas ht u design sdr la yunk..:)

    ReplyDelete
  5. sangat2 cantik... mmg sesuai design baju tu dgn atie..

    p/s: pasal vitamin shaklee tu, kalau berminat nnti boleh la pm zana k.. or boleh sms/whatsapp zana 013-6065246..

    ReplyDelete
  6. ngihikss..^_^..ok zana i will..i insyaallah..

    ReplyDelete
  7. sampai harini rasa nyesal x wat adegan menari musing centu, xnmpak kain kembang. T______T

    ReplyDelete
  8. Qiela: laaa x perlu nyesal la...nnt u sewa baju semula pastu gi amek gmbr pusing semula..^_^..ngeh3..*cdgn x membantu langsung*

    ReplyDelete
  9. boleh x no telefon tailor..cantik.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hello minta tlg email ye..saya akan bg detail ..tailor tu x bg ske2 no phone kt org..:)

      Delete
  10. salam. boleh x nak no telefon tailor..cantik :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ermm saya x boley nak bg if u nak ..u search AZ bridal salon johor bahru ya..nama dia kak tinis ..u kena berurusan ke bridal br dia akan amek depends on brp banyak baju yang dia nk kena bt ya..:)

      Delete
  11. salam...

    brape meter eh kain tok wt baju design cmni?hee..lawa kain dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. linen dalam 4 meter n chiffon silk 5 meter
      untuk lace bead bli 2 meter pun dh cukup tapi bidang 45 la.

      Delete